divendres, 30 de novembre del 2018


INTRODUCCIÓ



   El GR-7 recorre l’est i el sud-est de la Península Ibèrica des d’Andorra fins a l’estret de Gibraltar passant per Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Andalusia. És el primer sender que es va senyalitzar a l’Estat Espanyol i el seu recorregut va paral·lel a la costa però per l’interior, allunyat del mar. Forma part del sender europeu E-4 que va des de Tarifa fins a Esparta.

    A Catalunya el GR-7, per la seva situació geogràfica, ha esdevingut la columna vertebral de la Xarxa Catalana de Senders de llarg recorregut. Va ser el primer sender que es va senyalitzar al país i el 1975 va començar el marcatge del primer tram, de Tivissa a Benifallet. Començar per les comarques de Tarragona tenia un sentit perquè en aquestes terres sempre hi ha hagut una tradició molt arrelada en el marcatge de camins per part dels clubs excursionistes. Finalment el 1977 es va acabar de senyalitzar tot el tram català del sender, de Fredes a la Seu d’Urgell i també se’n va editar una topoguía.

    Més endavant es senyalitzarien el GR-4, el GR-2, el GR-6, el GR-11 i una mica més tard el GR-5, el GR-1 i el GR-92. Avui la Xarxa de Senders de llarg recorregut s’ha ampliat molt amb la proliferació de senders de tipus temàtic.

    De tots aquests senders els Germans n’hem fet uns quants però ara ens fa il·lusió començar el GR-7, el més antic de tots els senders de Catalunya. A la nostra manera farem un petit homenatge a aquells pioners que, el 2 de març de 1975 a l’Ermita de Sant Blai de Benifallet, varen començar a senyalitzar el primer GR de país. Un dia o un altre, més aviat o més tard, els Germans acabarem passant per l’Ermita de Sant Blai, amagada dins els contraforts de la Serra de Tivissa.

   Comença un nou GR, comença una nova experiència, endavant les atxes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada