divendres, 7 d’abril del 2017

INTRODUCCIÓ


   El nou projecte que els Germans tenim entre mans és fer el GR-2, un dels senders històrics i també un dels més antics de Catalunya. Originalment aquest sender anava de La Jonquera fins a Aiguafreda però ara s’ha allargat fins al mar, fins a la desembocadura del riu Besòs, a Sant Adrià de Besòs. Els Germans deixarem per més endavant la decisió de si arribem fins al mar o bé ens quedem a Aiguafreda, fent la versió més clàssica del sender.

   El sender GR-2 també pren una orientació Nord-Sud i travessa les comarques de l’Empordà, la Garrotxa i Osona. El sender recorre doncs racons d’un gran interès paisatgístic: la plana de l’Empordà, la zona volcànica de la Garrotxa, les cingleres de Collsacabra i els boscos de les Guilleries per posar alguns exemples. Si continuéssim fins al mar baixaríem per la conca fluvial del Besòs.

   Una vegada més, aquest dietari de ruta no pretén ser una guia exhaustiva de tot el recorregut si no que vol donar unes pinzellades personals que puguin arribar a ser d’interès per a lectors, senderistes i amants de la muntanya. En definitiva, per a la gent que li agradi caminar i veure món. Per cert, la guia del GR-2 de la FEEC està exhaurida i de moment no l’han tornat a editar. Malgrat tot hi ha prou informació a l’abast i també sobre el terreny que permet seguir el sender amb prou garanties.

   Pels Germans comença una nova experiència, un nou viatge, una nova aventura. El començament dels començaments, sempre una nova il·lusió per a la nostra colla senderista.   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada